Tilbage til nyeste nummer    Til Arkiv


Holdfører Allan Johansen fighter for at lave så mange mavebøjninger som muligt inden for to minutter. Foto: Kim Hansen

Fornem indsats af Patruljekompagniet
 
Repræsenterede hjemmeværnet på fornemste vis, da multiadventure-konkurrencen Børsen Adventure Challenge fandt sted for tredje gang den 8. juni.
 
Af Kim Hansen
 

Lyden af en helikopterpropel flækker luften over Refshaleøen ved Holmen i København. Bjørn Arenkiel tygger på et græsstrå og smågriner lidt af Jan Søndergaard, der praler af sin viden om helikoptere, mens hans øjne misser mod den skarpe sol.

De er begge en del af Patruljekompagniet ved Hærens Operative Kommando og repræsenterer på en forblæst tirsdag den 8. juni hjemmeværnet i konkurrencen Børsen Adventure Challenge.

Peter Nielsen og holdfører Allan Johansen blander sig ikke, men nyder diskussionen, mens de slapper af i det det bløde græs efter de første tre timers anstrengelser på Middelgrundsfortet.

”Jeg tror faktisk, at det er gået meget godt. Vi har i hvert fald ikke haft særlig meget spildtid,” vurderer Bjørn Arenkiel.

Han bakkes op af Jan Søndergaard, der dog i efterrationaliseringens klare lys mener, at der er nogle ting, de godt kunne have gjort anderledes.
Top

Vigtig planlægning
Jan Søndergaard hentyder til selve konkurrencens form. Børsen Adventure Challenge består af i alt 40 opgaver. 24 foregår i sektor 1 på Middelgrundsfortet og 16 i sektor 2 på Refshaleøen. Det er fysisk umuligt at nå alle opgaver. Derfor går en del af konkurrencen ud på at vælge de opgaver, hvor man har tiltro til at kunne indhøste flest point. Holdene har tre timer i hver sektor, og Patruljekompagniet valgte at lægge ud på Middelgrundsfortet.

”Vi gik meget efter de opgaver, der stillede store fysiske krav, og de opgaver, der foregik i vand. Det er i den slags opgaver, at vi kan udnytte vores kompetencer,” forklarer Allan Johansen og suppleres af Peter Nielsen:

”Vi er trænet i bare at kaste os ud i tingene. Det kan godt være, det gør ondt, men den konsekvens må man tage bagefter. Det er ikke noget, der holder én tilbage,” siger han.

De fire seje gutter vurderer, at deres anstrengelser på Middelgrundsfortet giver god grund til at tro på en placering blandt de bedste hold, og optimismen er stor, før de kaster sig ud i opgaverne i sektor 2.
Top

God fysisk form
Patruljekompagniet er i så god fysisk form, at de har overskud til at løbe mellem de forskellige poster. Det betyder, at de set over hele dagen, når at gennemføre flere opgaver end de fleste af konkurrenterne.

”Der er ingen af opgaverne, der kan få os til at ramme den røde zone, så for os er udfordringen mere at få det hele til at gå op i en højere enhed, så vi undgår ventetid ved posterne, og frem for alt får valgt de opgaver, der giver mange point,” forklarer Allan Johansen før han og kammeraterne haster videre mod nye udfordringer.

Præcis klokken 18.18 bliver konkurrencen afblæst, og så er det for alvor blevet tid til at efterrationalisere, inden resultatet offentliggøres.

”Først og fremmest vil jeg sige, at det var et superfedt setup med et meget alsidigt indhold, der betød, at alle kunne være med på et eller andet plan,” siger Peter Nielsen.

Drømmen er stadig top ti, men det er ikke forbudt at stile højere.
”Efter sådan en dejlig tår fadøl, så tror jeg faktisk på top fem,” smiler Bjørn Arenkiel uden at blive modsagt.
Top

God reklame
Alle fire har hele dagen dystet i dragter, der ikke kunne efterlade nogen tvivl om, at de repræsenterede hjemmeværnet. Det faktum gør dem endnu mere tilfredse med indsatsen.

”Vi har givet hjemmeværnet fuld valuta for pengene. Vi har kæmpet og fungeret som et hold og vist, at vi sagtens kan være med. Vi sidder i hvert fald tilbage med en rigtig god tilfredshedsfornemmelse,” siger Jan Søndergaard.

Kort efter bliver resultatet bekendtgjort. Patruljekompagniet er placeret som en flot nummer 12 i konkurrencen mod omkring 60 andre hold.

Det blev altså ikke til en placering blandt de ti bedste, men efter at have tygget lidt på resultatet er der udelukkende tilfredshed at spore.

”Det er trods alt første gang, vi deltager, så det er godt nok,” siger Jan Søndergaard, og tilføjer, at holdet gerne stiller op igen til næste år. Så skulle rutinen gerne betyde, at Patruljekompagniet sniger sig ind i top ti. Og gerne helt op på sejrspodiet.

Top


Hjemmeværns-
bladet nr.4,
juli 2004


Vigtig planlægning

God fysisk form

God reklameHjemmeværnsbladet, Generalstok, Kastellet 82, 2100 København Ø