Hjemmeværnsbladet

Arkiv   Abonnements-service   E-mail til redaktionen  E-mail til lokalredaktører
 

  Opdateret 15.december 2004
Med det nye forsvarsforlig er der givet grønt lys for at indsætte hjemmeværnet i nye og mere krævende opgaver til støtte for de øvrige parter i totalforsvaret. Forliget betyder samtidig store ændringer af hjemmeværnets struktur – både hvad angår uddannelse, opgaver og medlemsopdeling.
Læs mere
Ved årsskiftet tiltræder folketingsmedlem og forsvarsordfører i Venstre, Ulrik Kragh, som ny civil chef for hjemmeværnet. Med sine 34 år bliver han den yngste kommitteret nogen sinde i hjemmeværnets historie.
Læs mere
Næsten 1.700 hjemmeværnsfolk fra hele hjemmeværnet arbejdede i 25.500 timer for at minimere følgevirkningerne efter fyrværkeribranden i Kolding den 3. november.
Læs mere
Hjemmeværnsbladet bringer et afskedsinterview med kommitteret Erling Christensen, der stopper efter fire år som civil chef i hjemmeværnet.
Læs mere
Hærhjemmeværnsdistrikt Herning ydede en fremragende indsats, da de i november tog hul på en ny stor opgave: Deltagelse i kontrollen af de værnepligtige ved hærens regimenter.
Læs mere
Det er ved at være sidste udkald for NATO-alliancen til at klinke skårene i det transatlantiske ægteskab, hvor partnerne har haft svært ved at tale med hinanden de seneste år.
Læs mere
Alle nye hjemmeværnsmedlemmer skal i fremtiden gennemføre 250 – 300 timers lovpligtig uddannelse. Frivillige og ansatte fra alle grene i hjemmeværnet har defineret opgaverne og indholdet for hjemmeværnets nye uddannelse.
Læs mere
Flyverhjemmeværnsdistrikt Øst og Falster Redningsberedskab i Nykøbing F. har indgået en fælles beredskabsaftale, der baner vejen for flere fredstidsopgaver til Flyverhjemmeværnet.
Læs mere
Lokalforsvarsregion København har uddannet 60 hjemmeværnsfolk, der i december har vist større skoleelever i Storkøbenhavn, hvordan de omgås fyrværkeri korrekt.
Læs mere
Den 34-årige hjemmeværnsmand Jacob Nielsen fra Brønshøj er en hund efter ekstreme sportsudfoldelser. I september løb han mere end 200 kilometer gennem den brasilianske jungle for at udfordre sig selv.
Læs mere
Omkring 65 hjemmeværnsfolk fik i Aalborg en forsmag på, hvad der venter dem, hvis de bliver udsendt som specialister i Irak for at løse civile opgaver i konfliktområder.
Læs mere
Posthjemmeværnet står bag et nyt uddannelsesinitiativ i førstehjælp på Københavns Postcenter med godt 1.400 ansatte.
Pilotprojektet har fået en positiv start.
Læs mere
Indhold
Så er det fuld fart frem
Ny kommitteret
Ingen griner længere af hjemmeværnet
Kun et politisk bindeled kan passe på hjemmeværnet
Distrikt Herning bag fremragende indsats
NATOs chance
Den ny uddannelsesstruktur i hjemmeværnet
Alle tiders nye mix-hold
Et knaldgodt tilbud til 20.000 skoleelever
Løb gennem junglen
Glæd jer over at tage ud i verden
Førstehjælp i Post Danmark
Bliver bedre sparringspartnere ved SAR-operationer
Vi vil have hverdagen tilbage
En lugt af ødelæggelse
Effektiv uddannelse i sygdomsbehandling
I Irak lader man ikke en kammerat i stikken
Gruppekonkurrence i Kristi Himmelfartsferien 2005
Klare aftaler om serviceniveauet
Mangel på personel til trafikkontrol